Puberruil Zapp: Stadse Amber ruilt met plattelandsmeisje Hilde

In Puberruil Zapp ruilt Amber met Hilde. Amber is enig kind en zij geniet van huiselijke gezelligheid met haar vriendinnen. Hilde is opgegroeid tussen de aardappels en crosst graag op haar skelter door de weilanden.

In het centrum van Veenendaal woont de twaalfjarige Surinaams - Hindoestaanse Amber met haar moeder, opa en oma in een appartement. Amber vindt haar moeder de allerleukste van de hele wereld. Ze hebben veel dezelfde interesses. Misschien komt dat ook doordat haar moeder nog maar 29 jaar is. Amber en haar moeder doen veel leuke dingen samen. Zo gaan ze vaak samen shoppen, lekker lunchen in de stad, naar de bioscoop en thuis kruipen ze weleens samen onder een dekentje om naar hun lievelingsfilms te kijken. De opa van Amber is Hindoestaans en haar oma is Katholiek. Zij hebben aan hun dochter en kleindochter niet zoveel van het geloof meegegeven. Ze vinden het belangrijk dat beiden hun eigen weg vinden in het leven, of dit nu met of zonder het geloof is. Amber is veel bezig met haar kleding en make-up. Naar school doet ze alleen lippenbalsem op, maar voor een feestje maakt ze zich mooi met lippenstift en oogschaduw. Je zult dit meisje niet snel buiten zien spelen. Ze danst liever de sterren van de hemel tijdens een lesje stijl- of Bollywood dansen. De vriendinnen van Amber zien haar echt niet op een boerderij in een overall. Amber zou echt nooit met haar blote handen een koe melken, maar zij zal dan eerder stylish door de weilanden paraderen. 

Amber ruilt met een echt buitenkind, namelijk Hilde uit Zevenbergschen Hoek. Stoere Hilde woont samen met haar ouders en jongere broertje op een aardappelboerderij. Het leven van een boer gaat niet altijd over rozen, want er wordt iedere dag gewerkt. In de zomer gaat Hilde met haar moeder en broertje graag op fietsvakantie. Uren fietsen door de natuur, tentje mee en genieten maar. Gelukkig hebben zij in februari een rustigere periode op de boerderij waardoor het gezin één week per jaar samen op vakantie kan gaan. Wanneer haar vader hulp nodig heeft dan helpt Hilde een handje mee op de boerderij. Hilde sorteert dan de aardappels en maakt de zakken klaar voor de verkoop. Hilde vindt het heerlijk om op het platteland te wonen en ze wil er oud worden. Met haar vriendinnen speelt zij het liefste op het land. Dan bouwen ze hutten, gaan slootje springen of ze crossen op hun skelter. Hilde heeft een sterke mening over de stad. “Ik vind het echt vreselijk in de stad, al die hoge flats, er is geen ruimte en veel luchtvervuiling. Hier op het platteland kun je tenminste heerlijk buiten spelen en kijk je op de velden uit en niet naar gebouwen.” Waar Hilde echt blij van wordt? Met het hele dorp meezingen op de carnavalsklassiekers.

Hoe zal het Amber vergaan op het platteland? Wat vindt zij ervan dat ze een broertje heeft? Durft zij vies te worden door slootje te gaan springen? En zullen haar dansmoves van pas komen tijdens Carnaval? Wat zal Hilde vinden van het stadse leven, zal haar mening veranderen? Hoe zal zij het vinden om enig kind te zijn en kan zij Bollywood dansen zich meester maken?

Puberruil Zapp, woensdag 29 maart om 17.15 uur op NPO Zapp

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880