James Mallon en de Alpha-cursus in Roderick Zoekt Licht

Het programma Roderick Zoekt Licht besteedt vandaag uitgebreid aandacht aan het thema van de missionaire parochie. De aflevering laat zien hoe de Alphacursus en het boek 'Als God renoveert' van de Canadese priester James Mallon een belangrijke rol spelen in de vernieuwing van het parochieleven in Barneveld.

De uitzending is de eerste aflevering van een drietal programma's over vernieuwende initiatieven in parochies en religieuze gemeenschappen. "Eind maart zouden zo'n duizend mensen bij elkaar komen in Oudenbosch voor een conferentie over de missionaire parochie. Ook James Mallon zou komen. Maar helaas moest de bijeenkomst worden uitgesteld vanwege het Coronavirus," aldus Roderick Vonhögen. "Ik wil met deze drie afleveringen mensen een hart onder de riem steken en hoop geven door inspirerende ontwikkelingen te laten zien. Tekenen van een nieuwe lente in de Kerk."

In Barneveld gaat mediapriester Roderick Vonhögen op zoek naar het geheim van het succes van de Alphacursus. Deelnemers komen samen rond een maaltijd eten, luisteren naar een lezing en gaan met elkaar in gesprek over het geloof.

Roderick Zoekt Licht, KRO-NCRV, dinsdag 17 maart om 16.15 uur op NPO 2.
(Herhaling op donderdag rond 11.50 uur op NPO 2 en terug te kijken op kro-ncrv.nl/roderickzoekt)

Volg Roderick Zoekt Licht op sociale media via @roderickzoekt.