SpangaS

Het Spangalis College is ongetwijfeld de leukste school van Nederland. Want naast de gewone lessen zijn er feesten, modeshows en sportdagen. De tien ‘Spangalisten’ beleven allerlei herkenbare avonturen op school. De leerlingen hebben elk hun eigen verhaal.

Ze maken in de serie veel mee. Van dikke vriendschap tot misverstanden, ruzies en weer goed maken, van verliefd tot verkering en soms ook liefdesverdriet. Voor de een is school en toetsen maken een makkie, voor de ander is het hard werken voor een voldoende.

Soms gebeuren er ook heftige dingen in SpangaS, zoals de scheiding van ouders, pesterijen op school of een ziekte van een dierbaar iemand. De leerlingen leren ook met hun eigen onzekerheden en problemen omgaan op het Spangalis. Gelukkig hoeven ze dat in SpangaS nooit alleen te doen, want vrienden slepen elkaar overal doorheen. Kenmerkend voor SpangaS is en blijft dat er steeds weer maatschappelijke onderwerpen worden aangehaald en taboedoorbrekende thema’s bespreekbaar worden gemaakt. In de afgelopen jaren ging het over homoseksualiteit, stille armoede, de voedselbank en omgaan met de ziekte kanker.

SpangaS online / SpangaS is er altijd online
Onmisbaar voor de serie is natuurlijk de website: SpangaS.nl. Op SpangaS.nl  kan je alles vinden over je favoriete SpangaS leerling en acteur, testjes maken, reageren op dilemma’s, je mening geven, Instagram posts en YouTube video’s bekijken, nieuwtjes lezen, extra video’s bekijken en alle afleveringen terugkijken. SpangaS.nl is online sinds september 2007 en is een van de populairste jeugdsites van ons land.

In 2008 won SpangaS de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma, in 2009 de Beeld & Geluid Award en de Gouden @penstaart.

Persberichten bij SpangaS