Bekijk gehele uitzending Spoorloos alvast online

Ter gelegenheid van het kampioenschap van Feyenoord wordt maandagavond op NPO 1 een documentaire over Feyenoord-supporters uitgezonden. De geplande uitzending van Spoorloos wordt later in het jaar vertoond. Wie daar niet op wil wachten, kan de aflevering over onder anderen de Costa Ricaanse Maria alvast online bekijken via spoorloos.nl

Maria (35) is een kleuter als ze – samen met twee jongere broertjes Rolando en Ademar– naar een kindertehuis gebracht wordt door haar moeder in Costa Rica. Moeder Maritza leeft in kringen waarin alcohol en drugs de boventoon voeren. Ze krijgt de kinderen met verschillende mannen die haar stuk voor stuk verlaten. Het gevolg is een leven op straat, amper eten en slapen onder zeiltjes. Als ze een baan krijgt, moet ze haar kinderen ergens onderbrengen. 

Het kindertehuis vindt, zonder toestemming van Maritza, na een tijdje een Nederlands stel waar de drie kinderen terecht kunnen. Het is een fijn gezin, maar als Maria's adoptiefouders uit elkaar gaan, slaat ze door en zwerft uiteindelijk meer dan een jaar op straat. Haar broertjes komen terecht in internaten. De drie kinderen houden een sterke band en gaan in deze aflevering samen op zoek naar hun biologische moeder in Costa Rica.

Bekijk de hele aflevering nu al op spoorloos.nl