De start van een nieuwe reeks Spoorloos bij KRO-NCRV

In Spoorloos gaat Derk Bolt op zoek naar verwanten die elkaar uit het oog zijn verloren. Verschillende landen worden afgespeurd om mensen weer bij elkaar te brengen. In de eerste aflevering van een nieuwe reeks Spoorloos (21 december, 21.15 uur, NPO 1) gaat Derk Bolt op zoek naar de vader van Chantal, een muzikant uit Midden-Amerika. Na al die jaren, wil Chantal eindelijk de waarheid weten. Zijn al die negatieve verhalen van haar moeder waar?

Chantal is geboren op Curaçao, maar ze groeit niet op bij haar ouders. Als baby van drie maanden nemen de ouders van haar moeder haar mee naar Aruba. De vader en moeder van Chantal zijn gescheiden. Haar vader is uit beeld en haar moeder is niet in staat voor Chantal te zorgen.

De schoolvakanties brengt Chantal door bij haar moeder, maar daar heeft ze geen fijne herinneringen aan. Als vader ter sprake komt is dat meestal in negatieve zin: het was een man die z’n afspraken nooit nakwam en hij zette maar al te graag de fles aan zijn mond.

Als Chantal tien jaar is, staat haar moeder op de stoep. Ze vertelt haar ouders dat ze inmiddels in staat is om voor Chantal te zorgen en wil dat ze terugkeert naar Curaçao. Op weg naar het vliegveld lukt het Chantal om zich los te maken van haar moeder. Ze vlucht naar het huis van haar grootouders en mag bij hen blijven.

De band met haar moeder is altijd slecht gebleven, maar Chantal wil nu eindelijk de waarheid over haar vader weten.

Spoorloos, vanaf maandag 21 december, wekelijks om 21.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.