Door KRO Spoorloos gevonden vader ligt drie weken dood in eigen woning

De recente zoektocht van KRO Spoorloos voor een 49-jarige vrouw uit Limburg die haar Duitse vader wilde leren kennen, heeft volkomen onverwacht een zeer macaber einde gekregen. De man, Heinz Kleiser, is dood aangetroffen in zijn woning. De politie denkt dat de Duitser al drie weken dood was toen zijn lichaam werd gevonden.

Spoorloos verslaggever Derk Bolt traceerde Heinz Kleiser half januari in Bochum. Bolt had aanvankelijk moeite om met Heinz Kleiser in contact te komen; pas na twee dagen regelmatig aandringen opende de man de voordeur. Hij was herstellende van een griepaanval, doch reageerde opgetogen op het bericht dat hij werd gezocht door zijn dochter uit Nederland.  Hij nam de gelegenheid te baat uitgebreid spijt te betonen voor het feit dat hij de moeder van Inge al voor de geboorte van zijn dochter in de steek had gelaten. Heinz Kleiser beloofde contact te zoeken met de redactie van Spoorloos zodra hij voldoende was hersteld.

Omdat een bericht van Heinz uitbleef, zocht de Spoorloos-redactie vanuit Hilversum contact met zijn buren. Die beloofden bij hem aan te bellen, maar dat bleek tevergeefs. Uiteindelijk forceerden politieagenten de deur tot de woning van Kleiser. Zij troffen zijn levenloze lichaam aan. Kleiser bleek een natuurlijke dood te zijn gestorven.

KRO Spoorloos besteedt aandacht aan dit verhaal in de uitzending van a.s maandag 20 april, op 21.15 uur, op NPO 1.