KRO Spoorloos Extra: Zwanger van de keukenhulp

Fiona's moeder Diane is 17 als ze in Australië op slag verliefd wordt op de keukenhulp Johnny Koyous. Als uitkomt dat ze zwanger is, wordt Diane door haar ouders weggestopt in een klooster. Wanneer ze zich weer vrij kan bewegen, is Johnny niet meer werkzaam in het hostel en het lukt Diane niet om hem op te sporen.

Diane was als kind met haar Nederlandse ouders naar Australië geëmigreerd, maar ze keerde uiteindelijk terug. Fiona groeide daarom op in Nederland.

Ruim een jaar geleden ging Spoorloos voor Fiona op zoek naar haar Libanese vader John. Die bleek nog steeds in Australië te wonen, maar hij was niet goed aanspreekbaar. John verbleef op een gesloten afdeling van verzorgingshuis. Spoorloos bracht Fiona in contact met zijn dochter Suzy die hem wekelijks bezocht. Suzy ging liefdevol met haar dementerende vader om, maar ze stak niet onder stoelen of banken dat John zijn verplichtingen als vader nooit is nagekomen. Hij dronk en gokte veel, en hij leefde vaak op de pof. Hoe kijkt Fiona nu terug op haar zoektocht?

KRO Spoorloos Extra, maandag 6 juli, 21.15 uur op NPO 1