Spoorloos: Kleurrijke Globetrotter

De ouders van Tristan - Ralph en Ivonne - hadden een tumultueuze relatie die pas eindigde op dag dat Ivonne schoon genoeg had van de vele streken die Ralph haar had geleverd. De mensen die de vader van Tristan hebben gekend, omschrijven hem als een kleurrijke globetrotter die makkelijk mensen kon inpalmen.

Ivonne is nog maar 22 jaar als Tristan wordt geboren. De zeven jaar oudere Ralph biecht dan op dat hij ook nog twee kinderen heeft bij een Zwitserse vrouw. Als Ralph met Ivonne naar Neuchatel reist om z’n zoon en dochter te ontmoeten, wordt hij aangehouden door de politie. Zijn Zwitsterse ex-vrouw klaagt hem aan wegens poging tot moord. Ralph komt er van af met een boete. Ivonne gelooft aanvankelijk in de onschuld van haar man, maar in de tijd die volgt wordt ze regelmatig slachtoffer van zijn losse handen. Ralph blijkt ook zwaar verslaafd aan de alcohol en Ivonne ontdekt dat hij haar financieel heeft opgelicht. Op een dag treft ze hem in bed aan met een andere vrouw.

Over z’n biologische vader heeft Tristan weinig positieve dingen gehoord. Ruim een half jaar geleden ontmoette Tristan de andere kinderen van zijn inmiddels overleden vader. Welk beeld schetsten zij van hun verwekker?

Spoorloos, maandag 22 mei om 21.15 uur op NPO 1.