Streetlab: de jongens maken nieuwe vrienden

De jongens van Streetlab proberen in de aflevering van maandag 5 oktober (21.40 uur op NPO 3) vrienden te worden met vreemden. Tim zoekt uit hoe het is om zomaar ergens aan het werk te gaan terwijl je eigenlijk geen verstand van zaken hebt. Jasper, Stijn, Daan en Tim doen de irritatietest in de bieb. En in de sociolympics: de meloenenrace!

Kun je in het park aanschuiven bij wildvreemden? Of kun je iemand die je nog nooit eerder hebt gezien vragen of hij zin heeft om mee te gaan naar de film? Tim, Daan, Stijn en Jasper gaan in deze aflevering op zoek naar nieuwe vrienden.

Omdat Tim wel het verschil weet tussen een broodrooster en een tosti-ijzer mag hij een dagje bij de Mediamarkt werken. Tim begint ontzettend enthousiast als allround specialist op de afdeling huishoudelijke apparaten, maar jammer genoeg kan de manager van de Mediamarkt er de lol niet van inzien.

Tijdens de irritatietest zoeken de jongens de grenzen op in de bieb. Ze gaan naar de bieb om erachter te komen wat meer irriteert: iemand die snurkt, smakt of op natte slippers de stilte verstoort.

Ken je dat? Je loopt met twee watermeloenen op straat en je telefoon gaat. Je eerste reactie is de watermeloenen overgeven aan een willekeurige voorbijganger. Zo kun je uitgebreid met je oma kletsen over het weer. Hoe zullen de voorbijgangers reageren? Dit is te zien in de sociolympics: de meloenenrace!

Streetlab, maandag 5 oktober om 21.40 uur op NPO 3.