Streetlab gaat op reis

Klopt het dat Duitsers geen gevoel voor humor hebben? Zijn Zweden zo afstandelijk als men beweert? Kun je als gewone Hollandse jongen overleven in de Surinaamse jungle? Kun je doorgaan als operazanger in een Italiaanse opera?

Voor het vierde seizoen van Streetlab zoeken de jongens Tim, Stijn, Jasper en Daan letterlijk gezegd de grenzen op van het sociale ongemak. Of beter gezegd, ze gaan de grenzen over. In iedere aflevering van Streetlab op reis bezoeken ze een nieuw land om daar de nietsvermoedende, lokale bevolking te onderwerpen aan hun sociale experimenten. Vooroordelen die we over verschillende culturen hebben worden daarmee aan de kaak gesteld en beproefd. Uiteraard altijd met veel humor en zelfspot.

Ook hun eigen fascinaties rondom het land worden in een experiment omgezet. Lukt het de jongens bijvoorbeeld om te overleven in de gevaarlijke jungle van Suriname? Kunnen ze zich voordoen als de nieuwe boyband bij K3-bedenker Gert Verhulst van Studio 100 en weten de jongens onuitgenodigd binnen te komen bij een traditioneel Grieks huwelijk?

Voor deze nieuwe serie reizen de jongens af naar België, Duitsland, Spanje, Italië, Zweden, Suriname, Engeland en Griekenland.

Streetlab op reis vanaf maandag 24 oktober om 21.30 op NPO 3. Het programma wordt elke zaterdag vanaf 5 november om 19.55 uur herhaald op NPO 3.