Streetlab: Stijn maakt internationale voetbaltransfer

De internationale voetbaltop komt wel heel dichtbij als Stijn vertrekt naar het Duitse Schalke ‘04. Zal het hem lukken om mee te trainen met het eerste elftal? In aflevering 4 van KRO-NCRV programma Streetlab (maandag 21 september om 21.40 uur op NPO 3) voeren jeugdvrienden Jasper (23), Stijn (23), Daan (25) en Tim (24) weer de meest uiteenlopende experimenten uit. Hoeveel complimenten kan een mens verdragen? En hoeveel macht heb je met een fluorescerend hesje? De heren zoeken wederom de sociale grenzen van het ongemak op.

Stijn trainde vorig seizoen al stiekem mee met FC Utrecht en dat smaakte naar meer. Daarom vertrekt hij, als Njits uit Tsjechië, naar Schalke ’04 in Duitsland, de ploeg van niemand minder dan Klaas-Jan Huntelaar. Lukt het hem om met de internationale top mee te trainen?

“Wat een leuke blouse heb je aan” of “wat lach je lief”. Een complimentje of twee kunnen we nog wel aan, maar hoe reageert iemand op een vloedgolf aan complimenten? Stijn, Jasper, Daan en Tim zoeken het tot op de bodem uit.

En kun je, met een oranje hesje aan, gewoon een straat openbreken zonder dat iemand er wat van zegt? Wat spullen huren, een straat afzetten,  vrouwen nafluiten, is dat allemaal geen probleem? Hoe verwijder je in hemelsnaam een stoeptegel? En dan nog iets: hoe krijg je 'm er weer in?

Tijdens het onderdeel Streettwister gaan Jasper en Daan met elkaar de strijd aan op straat. Hoe krijg je je hoofd op iemands voet, je neus op iemands hand of je elleboog in iemands zij?

In het semi-wetenschappelijke programma Streetlab testen de heren elkaar en argeloze voorbijgangers in grappige en spannende situaties. Altijd in het kader van een sociaal experiment. En altijd met een flinke dosis humor.

Streetlab, maandag 21 september, 21.40 uur op NPO 3.