Cast The Passion compleet

Roel van Velzen (Judas) en Remco Veldhuis (Verteller) maken de cast voor The Passion 2017 compleet. Dat werd vanavond bekend tijdens een uitzending van het KRO-NCRV programma Jinek. Vandaag werden ook de namen van Omri Tindal (Petrus), Kefah Allush (Verslaggever), Elske DeWall (Maria) en Johnny Kraaijkamp jr. (Pilatus) onthuld. Eerder werd al de Jezus-rol bekendgemaakt. Die wordt bekleed door Dwight Dissels.

Roel van Velzen is een van Nederlands bekendste artiesten en kruipt dit jaar in de huid van Judas. Roel: “Wat je ook gelooft, Jezus was een voorvechter van oprechtheid, moed, liefde, respect, eerlijkheid. Zo zou iedereen willen zijn. Dat vind ik het mooie van hem. The Passion wordt ieder jaar groter en beter. Dat is super gaaf om te zien. Ik denk dat mensen het fijn vinden om – juist in deze tijd – bij elkaar te komen. De wereld staat in brand, maar met Pasen is er een verhaal dat ons hoop geeft.”

Remco Veldhuis is cabaretier en zanger. Momenteel staat hij in het theater met zijn voorstelling over de Bijbel: ‘Lang verhaal kort’. Remco: “Ik verheug me op de saamhorigheid. Ik zie het altijd op televisie en nu ga ik live ervaren hoe we daar met z’n allen staan op het plein. Dit verhaal verbindt.”

Leeuwarden
Leeuwarden is gastheer van deze zevende editie van The Passion. Het verhaal over verbinding wordt tijdens het muzikale evenement live vertolkt op het Wilhelminaplein. Door de stad trekt een processie met een groot verlicht kruis richting dit plein.

Samenwerking
The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en Gemeente Leeuwarden. De productie van het evenement is in handen van Eye2Eye Media.

The Passion, donderdag 13 april om 20.30 uur live op NPO 1