Ellen ten Damme en Lenette van Dongen in The Passion

Zangeres Ellen ten Damme en cabaretière Lenette van Dongen zijn op 24 maart te zien in The Passion, de eigentijdse uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus. Ellen ten Damme kruipt in de huid van Maria; Lenette van Dongen is de verteller van het indrukwekkende verhaal over lijden en hoop. Dit werd dinsdag bekendgemaakt in de talkshow Jinek. De zesde editie van The Passion komt dit jaar live vanuit Amersfoort.

Eerder dinsdag werd bekend via de social media actie #WieisJezus bekend dat Martijn Fischer de rol van Jezus vertolkt in The Passion.

Ellen ten Damme is een veelzijdig talent, we kennen haar van films en muziek. Als het muzikaal is, is ze in haar element, van popconcerten tot circus of Concertgebouw. In The Passion 2016 vertolkt zij de rol van de moeder van Jezus: Maria. Ten Damme ziet uit naar het evenement: "Ik heb heel veel zin om in dit grootse muziek-evenement een waardige Maria neer te zetten, die als moeder aller moeders troost biedt aan zo velen. Ik vind het spannend en ook heel mooi om in de Maria-rol live te zingen tussen al dat publiek op het plein."

"Door mijn jeugd verweven"
Lenette van Dongen is cabaretière. In 2016 reist ze met haar nieuwe show Tegenwind langs de theaters. Als verteller in The Passion neemt zij de bezoekers op het plein en de kijkers thuis mee in de paasvertelling: “Ik vind het een hele leuke uitdaging en heb er zin in. De verhalen zitten door mijn jeugd verweven. De eenzaamheid van de juiste keuze is iets in het verhaal dat mij aanspreekt. Iedereen gaat de ene kant op en jij voelt dat je de andere kant op moet gaan.”

Amersfoort
Amersfoort is gastheer van deze editie van The Passion. Het muzikale evenement wordt live vertolkt op het Eemplein, waar de artiesten aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers het hoopvolle verhaal van lijden, sterven en de opstanding van Jezus vertellen. Ook trekt een processie met een groot verlicht kruis door de stad richting het Eemplein.

Samenwerking
The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en de Gemeente Amersfoort en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.