Howard Komproe en Mark van Eeuwen maken cast The Passion compleet

De laatste namen van ‘The Passion’ zijn bekendgemaakt. Howard Komproe vertolkt de rol van Pilatus, Mark van Eeuwen speelt de rol van Petrus. Aan de hand van Nederlandstalige popnummers vertelt The Passion het verhaal van het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. De zesde editie van deze productie is op 24 maart live te zien vanuit Amersfoort.


Pilatus
Howard Komproe is stand-up comedian. Hij tourde door het land met verschillende shows en maakt deel uit van de Comedytrain. “Ik vind het heel spannend om in de rol van Pilatus het volk toe te spreken. Ik doe dat dagelijks als mijzelf, maar nu vanuit een bepaalde rol. Ik ben nieuwsgierig naar hoe dat zal zijn”, zegt Howard.
In de huid van politicus Pilatus is hij degene die moet besluiten of Jezus wordt veroordeeld of niet. Achter de schermen voltrekt zich een politiek-strategisch steekspel. Hoewel hij zelf gelooft in Jezus’ onschuld, bezwijkt hij voor de druk van het volk.


Petrus
Acteur Mark van Eeuwen werd o.a. bekend door zijn rol als Jack van Houten in Goede Tijden Slechte Tijden. Momenteel schittert hij in de musical The Bodyguard en speelt hij in het eerste seizoen van Flikken Rotterdam.
In The Passion vertolkt Mark de rol van Petrus. Hij volgt Jezus overal, maar als het er op aan komt ontkent hij één van Jezus’ discipelen te zijn. Mark over zijn rol: “Petrus is een soort bodyguard voor Jezus. Hij is best een stoere en sterke man. Op het moment dat Jezus gevangengenomen wordt, springt hij voor hem in de bres. Petrus heeft twee kanten. Hij is de beste vriend van Jezus, maar hij maakt daar ook fouten in. Door omstandigheden kun je soms verkeerde beslissingen nemen. Dat is ook menselijk.”


Andere rollen
De overige rollen die eerder bekend zijn gemaakt zijn toebedeeld aan Martijn Fischer (Jezus), Ellen ten Damme (Maria), Lenette van Dongen (Verteller), Sofie van den Enk (Verslaggever) en Xander de Buisonjé (Judas).


Amersfoort
Amersfoort is gastheer van deze zesde editie van The Passion. Het verhaal over lijden en hoop wordt tijdens het muzikale evenement live vertolkt op het Eemplein. Door de stad trekt een processie met een groot verlicht kruis richting dit plein.


Samenwerking
The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en de Gemeente Amersfoort en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.
The Passion, donderdag 24 maart, 20.30 uur op NPO 1