Omri Tindal en Kefah Allush bekleden rollen The Passion

Complete cast vanavond te zien bij Jinek, om 23:00 uur op NPO 1

De Petrus-rol tijdens The Passion 2017 in Leeuwarden wordt vervuld door zanger en acteur Omri Tindal. EO-presentator Kefah Allush neemt de rol van processieverslaggever op zich. Vanavond zijn Omri en Kefah samen met alle andere castleden om 23:00 uur te zien bij Jinek op NPO 1.

Omri Tindal is een bekend zanger en acteur en nam o.a. deel aan The Voice of Holland (2012) en speelde een rol in de Nederlandse film De zevende Hemel (2016). Omri: “Het mooie van The Passion vind ik dat mensen leren begrijpen wat de kern van Goede Vrijdag en Pasen is. Voor mij persoonlijk is die kern dat geloof heel belangrijk is in het leven. En de wetenschap dat je daar niet alleen in staat, maar dat je dat kunt delen met anderen. Natuurlijk mag iedereen zelf weten of-ie ergens in gelooft, maar persoonlijk denk ik dat een mens niet zonder geloof kan.”

Kefah Allush is EO-presentator van 'De Kist', 'Rot op met je religie', 'Geloof en een Hoop Liefde' en 'Van Nablus naar Ninevé'. Kefah: “Als verslaggever ga ik uitzoeken waarom mensen meelopen met de processie. Wat betekent dat voor ze? Ik vind het sowieso gaaf dat mensen dit durven. Zelf ben ik iemand die alles wat met zijn geloofsleven te maken heeft liever klein en privé houdt. Daarom ben ik een beetje jaloers op alle mensen die in de processie meelopen terwijl ik me achter een microfoon verstop om vragen te stellen.”

Vanmorgen werd bekend dat Elske DeWall de rol van Maria zal vervullen. Afgelopen vrijdagavond werd tijdens de finale van The Voice of Holland naar buiten gebracht dat Dwight Dissels de rol van Jezus zal spelen.

Samenwerking

The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en Gemeente Leeuwarden. De productie van het evenement is in handen van Eye2Eye Media.