Nieuw op NPO Radio 4: Tussen Hemel en Aarde

Wilfred Kemp presenteert vanaf zondag 3 januari een nieuw KRO-programma op NPO Radio 4: Tussen Hemel en Aarde. Een radioprogramma voor het ultieme zondagochtendgevoel, iedere zondagmorgen tussen 9.00 uur en 10.00 uur.

Kemp draait klassieke, vaak religieuze muziek uit verschillende stijlperioden. Van gregoriaans tot muziek van Pärt en van Bach en Brahms tot Taverner en Ten Holt. Vaste onderdelen zijn bovendien een deel van een Bachcantate, een verwijzing naar het kerkelijk jaar en muziek die past bij de heilige van die dag.

Tussen Hemel en Aarde wil mensen die naar de kerk gaan alvast in de stemming brengen en voor de thuisblijvers de mystieke sfeer oproepen die onlosmakelijk is verbonden met de zondagmorgen. Wilfred Kemp is zelf een groot liefhebber van klassieke muziek. Hij zingt en dirigeert zelf. “Geen ochtend heeft zo’n eigen karakter als de zondagmorgen. Samen met de luisteraars ga ik zoek naar muziek die dat gevoel oproept.”

Tussen Hemel en Aarde komt in de plaats van Echo van Eeuwigheid, dat sinds 2010 gepresenteerd werd door Antoine Bodar.

Wilfred Kemp (1960) studeerde Theologie en was actief als pastoraal werker. Sinds halverwege de jaren negentig is hij programmamaker voor de KRO, tegenwoordig KRO-NCRV.

Tussen Hemel en Aarde, vanaf zondag 3 januari, 9.00 - 10.00 uur, NPO Radio 4.