Nieuwe webdramaserie over online dating: Vermist!

Waar is Kenneth? KRO-NCRV lanceert op 24 juni de nieuwe webdramaserie: Vermist! Deze 10-delige serie draait om de spoorloze verdwijning van Kenneth en de zoektocht naar wat er gebeurd is.

Als de 20-jarige Kenneth op een vrijdagavond niet thuiskomt, hebben zijn huisgenoten Mette en Dionne het niet meteen in de gaten. Maar als twee dagen later zijn moeder wanhopig voor de deur staat, slaat de paniek toe. Wanneer de politie de vermissing niet serieus lijkt te nemen, besluiten Mette en Dionne zelf op onderzoek te gaan. Waar ging Kenneth naar toe die vrijdagavond? Was hij op date? Heeft de laatste persoon die Kenneth zag iets te maken met de verdwijning? Of weet Kenneth’s date meer dan hij zegt?

In de zoektocht die volgt doen Mette en Dionne steeds meer schokkende ontdekkingen over Kenneth. Ze dachten hem goed te kennen, maar hier blijkt niets van waar. Komen ze ooit te weten wat er is gebeurd?

De research voor het verhaal is deels gevonden in ware gebeurtenissen, maar is fictief. Het komt helaas meer dan eens voor dat jongeren na een date niet meer thuis komen. Online daten is ook een belangrijk thema in de serie. Dit is vooral voor jonge LHBT’ers die nog niet uit de kast zijn een uitkomst, maar ook risicovol. Omdat er vaak anoniem of zelfs in het geheim wordt afgesproken, kunnen mensen met verkeerde intenties gemakkelijk misbruik maken van de situatie.

De serie Vermist! is in opdracht van de KRO-NCRV geproduceerd door Stepping Stone Producties, de makers van onder andere de succesvolle online dramaserie De Slet van 6VWO.

Hoofdrollen zijn voor Juliette van Leeuwen (Mette), Bente Fokkens (Dionne) en Hassan Slaby (Nadim). De rol van Kenneth wordt gespeeld door Joe Sinduhije. Bart Slegers speelt de rol van rechercheur en de moeder van Kenneth wordt gespeeld door Manoushka Zeegelaar Breeveld. De scenario’s zijn geschreven door Manju Reijmer en de regie is in handen van Timo Ottevanger.

Vermist! is vanaf maandag 24 juni wekelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO3.nl en het YouTube-kanaal van NPO 3.