NPO Radio 2-DJ Wouter van der Goes leeft een week zonder mobiel

Een week lang je telefoon achter slot en grendel, vrijwel niemand kan het zich nog voorstellen. Uit onlangs gepubliceerd onderzoek van de universiteit van Lancaster, eind oktober 2015, blijkt dat smartphone-gebruikers tussen 18 en 33 jaar maar liefst 85 keer per dag hun smartphone aanzetten. Zelf denken we dat we dat nog geen 40 keer doen. NPO Radio 2-DJ Wouter van der Goes wil zijn eigen smartphone-verslaving onderzoeken en durft het aan om zijn mobiel een week lang in een kluis te leggen.

“Ik ben echt verslaafd aan die mobiel, terwijl de rest van de wereld echt wel doorgaat zonder mij of mijn telefoon”, aldus Wouter. “Al die prikkels en het continu op de hoogte willen blijven. Op vakantie lukt het nog best aardig, maar als ik werk is het een ander verhaal. Zelfs als ik aan het praten ben met iemand, lukt het me niet om van dat ding af te blijven. Steeds even checken of ik niks heb gemist. Ik ben zo nieuwsgierig of het me lukt zonder smartphone.”

Wouter roept zijn luisteraars op om met hem mee te doen. In de studio van Wout2day zullen de mobiele telefoons op maandag 9 november worden opgesloten. Vanaf die dag is Wouter ‘mobielloos’. 

Krijgt hij ontwenningsverschijnselen? En gaat hij zijn smartphone echt missen? In Wout2day houdt hij de luisteraars op de hoogte.

Wout2day, elke werkdag van 16.00-18.00 uur op NPO Radio 2.