Presentator Wouter van der Goes op bezoek in Kamp Castor in Mali

Op Valentijnsdag, dinsdag 14 februari, gaat NPO Radio 2-presentator Wouter van der Goes naar Mali. Dat maakte hij samen met minister Hennis-Plasschaert van Defensie bekend in zijn KRO-NCRV programma Wout2day op NPO Radio 2. Wouter gaat met eigen ogen ervaren hoe het er aan toe gaat bij onze militairen in Kamp Castor in Gao in het noorden van Mali.

Hiermee komt er een vervolg op de succesvolle uitzendingen die Wouter vorig jaar maakte vanuit de gevangenis (PI in Krimpen aan den IJssel) en politiek Den Haag.  Wouter: “Ik stap opnieuw in een wereld die voor mij en voor veel luisteraars onbekend is. Militairen op een uitzendingsmissie doen bijzonder en belangrijk werk, maar we weten er weinig van. Luisteraars willen bijvoorbeeld weten waarom Defensie bepaalde missies uitvoert, hoe het is om te worden uitgezonden en hoe de dagen van militairen op missie er uitzien? Wat doen ze bijvoorbeeld als ze niet aan het werk zijn? Zijn ze wel eens bang? Wat eten ze? Dat wil ik voor mijn luisteraars gaan uitzoeken.”

Maar niet alleen de luisteraars komen aan bod, Wouter wil ook iets bijzonders doen voor de militairen in Kamp Castor. Tijdens zijn bezoek neemt hij valentijnskaarten van familie en vrienden uit Nederland mee. “Het lijkt me te gek als ik daar aan kom met grote postzakken vol valentijnskaarten. Niet alleen van bekenden van de militairen, echt iedereen kan en mag een kaartje sturen. Als je ook een kaart wilt sturen, dan kun je voor meer informatie terecht op www.NPORadio2.nl”, aldus Wouter.

Wout2day, dinsdag 14 februari, 18:00 uur op NPO Radio 2