Unieke live-uitzending vanuit de Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel

Op dinsdag 14 en woensdag 15 juni gaat NPO Radio 2-presentator Wouter van der Goes naar de gevangenis. Twee dagen presenteert hij zijn programma Wout2Day live vanuit de Penitentiaire Inrichting in Krimpen aan den IJssel.

"Ik hoor mensen om me heen veel vragen stellen over gevangenschap. Ik begrijp die fascinatie," zegt Wouter. "Hoe zwaar is het? Zijn het luxe hotelkamers met flatscreens aan de muur? Is het wel een echte straf? Nu wil ik zelf wel eens uitzoeken hoe het zit. In Wout2Days Locked Up zoek ik de antwoorden in een spannend radioavontuur! Het is uniek omdat er nog nooit eerder een radioprogramma live vanuit de gevangenis is gemaakt."

Wouter gaat onder andere praten met gevangenen, voelen hoe het is om in een isoleercel te zitten en nog veel meer. Hij maakt echt mee hoe het is om in een gevangenis te zitten.

In de PI Krimpen aan den IJssel zitten meer dan 450 gedetineerden die allerlei straffen hebben gekregen. Zo zitten er mensen die een week vastzitten maar ook mensen die levenslang  hebben gekregen.

Wout2Days Locked Up, dinsdag 14 en woensdag 15 juni om 16.00 uur op NPO Radio 2.