Wouter van der Goes maakt eerste live radioprogramma ooit vanuit Paleis Noordeinde

Op woensdag 11 april neemt KRO-NCRV-DJ Wouter van der Goes zijn luisteraars twee uur lang mee in de bijzondere wereld van Paleis Noordeinde, het werkpaleis van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Voor NPO Radio 2 mag hij tussen 18.00 en 20.00 uur een twee uur durende live programma maken vanaf deze bijzondere locatie. 
 
Wouter van der Goes: “Onze Koning en Koningin zijn nu vijf jaar in functie. Maar wat doen ze? Wie helpt hen daarbij? Wat voor effecten heeft dat? Maar ik hoop ook antwoorden te vinden op vragen als ‘wie poetst het zilver bij een belangrijk diner?’ en ‘welke bloemen worden neergezet?’. Ik mocht eerder al uitzenden vanuit een gevangenis, de Tweede Kamer en Mali. Dat ik daar nu Paleis Noordeinde aan mag toevoegen, is een droom die uitkomt. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar het professionele leven van onze Koning en Koningin.”
 
De luisteraars worden tijdens de uitzending meegenomen achter de schermen van het paleis. Zo zijn verschillende medewerkers van de Dienst van het Koninklijk Huis te horen en is er een rondleiding door het paleis achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven. De afgelopen maanden was Van der Goes bovendien aanwezig bij verschillende gebeurtenissen rond het koningshuis, zoals een werkbezoek van Koning Willem-Alexander aan Schalkwijk in Haarlem en het bezoek van de Koning en Koningin van Jordanië. De opnames die daar zijn gemaakt, zijn vandaag terug te horen in de uitzending vanuit het paleis. 
 
Het is voor het eerst dat er een volledig radioprogramma wordt gemaakt vanuit Paleis Noordeinde. Wouter van der Goes presenteert zijn programma vanuit de puttikamer van het paleis.
 
Wout2Day, woensdag 11 april tussen 18.00 uur en 20.00 uur op NPO Radio 2