Wouter van der Goes naar Tweede Kamer

Op maandag 19 september en op Prinsjesdag 20 september gaat NPO Radio 2-presentator Wouter van der Goes naar Den Haag. Vanuit de grote hal van de Tweede Kamer presenteert hij twee dagen Wout2day. Op Prinsjesdag heeft Wouter de eer om de Troonrede zelf te mogen bijwonen in de Ridderzaal.

Na het grote succes van de uitzendingen die Wouter eerder dit jaar maakte vanuit de gevangenis, vroegen veel luisteraars of hij niet ook eens een kijkje zou willen nemen in politiek Den Haag.

“Luisteraars wilden bijvoorbeeld weten of die ‘achterkamertjes’ nou echt bestaan. Dat de Tweede Kamer zo’n grote aantrekkingskracht heeft snap ik heel goed,” zegt Wouter. “Wat is de rol van de Tweede Kamervoorzitter? Zitten die grote blauwe Kamerstoelen nou lekker? Lunchen politici van verschillende partijen gewoon aan dezelfde tafel? Je ziet vaak politici op tv, maar hoe gaat het er daar in Den Haag nou echt aan toe? Dat wil ik voor en met de luisteraar gaan uitzoeken.”

Op Prinsjesdag zelf hoeft Wouter niet zoals alle Oranjefans en journalisten braaf langs de dranghekken toe te kijken. Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester (PvdA) heeft hem persoonlijk uitgenodigd om met haar mee te gaan naar de Ridderzaal om de Troonrede in het echt bij te wonen! Zij zal Wouter mee nemen achter de schermen en deuren openen die normaal gesloten blijven.

“Het wordt een spannend radioavontuur! Het lijkt me gaaf om zo’n belangrijke politieke dag van dichtbij mee te maken en luisteraars echt mee te nemen naar het hart van politiek Den Haag.”

Wout2day, maandag 19 en dinsdag 20 september, 16.00 uur op NPO Radio 2