Vijf jeugddocumentaires KRO-NCRV  in première op Cinekid

Maar liefst vijf jeugddocumentaires van KRO-NCRV gaan zondagmiddag 22 oktober in première op het Cinekid festival in Amsterdam, het film-, tv en mediafestival voor kinderen, waaronder de documentaire Slagershart van Marijn Frank die is genomineerd voor de Cinekid Kinderkastprijs Non-Fictie.

Slagershart – Marijn Frank
De dertienjarige Wessel is heel trots op het familiebedrijf: het slachthuis en de slagerij. Hij twijfelt over de toekomst. Wil hij later werken met levende dieren of wordt hij slager, net als zijn stoere vader en opa?

Vechten tegen de wind - Denise Janzée
Amber (12) heeft geen haar. Ze zal nooit haar haren in de wind kunnen laten wapperen als de modellen van de shampoo reclames. Maar Amber ziet het positief. Want met het uitzoeken van haar nieuwe pruik, kan zij beslissen wat voor soort meisje ze volgend jaar wil zijn.

De kinderburgemeester – Susan Koenen
Kinderburgemeester Yassine (11) is van Marokkaanse afkomst en weet nu al dat hij extra zijn best moet doen om later een goede baan te krijgen. Dat komt doordat veel mensen vooroordelen hebben over Marokkanen - en dat is niet eerlijk. Daarom werd hij kinderburgemeester en zet hij alles op alles om vooroordelen de wereld uit te helpen.

Hallo Salaam – Kim Brand
In Hallo Salaam staan hoofdpersonen Sil (10) en Merlijn (11) aan de vooravond van een grote reis: ze zullen samen met hun moeders naar een vluchtelingenkamp op Lesbos gaan. Ze kennen de verhalen al over het kamp, maar Sil en Merlijn willen het nu zelf zien en ervaren. Hoe is het voor de kinderen om in een kamp te wonen?

Little Fire – Nicky Maas
Noëll - Little Fire - Schulte (11) is met zijn autisme niet de gemakkelijkste en vindt het moeilijk aansluiting te vinden bij anderen. Als Noëll de stoere motorbuddy Gerrit wordt toegewezen, gaan ze samen op pad. Achter op de motor voelt Noëll zich vrij en hoeft hij even niks, in tegenstelling tot de veeleisende wereld daarbuiten.

De documentaires worden vanaf zondag 29 oktober uitgezonden in Zapp Echt Gebeurd op NPO 3.

Vechten tegen de wind, de Kinderburgemeester zijn geproduceerd door Hollandse Helden; Slagershart door Docmakers; Little Fire door Tangerine Tree; Hallo Salaam door Een van de Jongens. De producties zijn mogelijk gemaakt door Mediafonds en NPO-fonds.

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880