Zapp Echt Gebeurd: prijswinnende jeugddocumentaire Luister

In Zapp Echt gebeurd - documentaires waarin kinderen de hoofdrol spelen - is op zondag 29 april de prijswinnende documentaire Luister te zien bij KRO-NCRV.

Luister, een documentaire van Gouden Kalf-winnaar Astrid Bussink over De Kindertelefoon, toont hoe het leven van kinderen soms behoorlijk overweldigend kan zijn. Dat blijkt wel uit de honderden chat- en telefoongesprekken die De Kindertelefoon dagelijks voert met kinderen die op zoek zijn naar een luisterend oor. Werkelijk alles passeert de revue. Er wordt gebeld over scheiden en over schoppen. Over verhuizen en verliefd zijn. Over zingen en zoenen. Over pizza's, loempia's, katten en cavia's. Bij De Kindertelefoon kunnen kinderen hun verhaal kwijt. In Luister komen deze gesprekken samen tot een spannende vertelling.

Zaterdag 14 april viel Luister in de prijzen op het Go Short Film Festival in Nijmegen en won de prijs voor beste Nederlandse (korte) film. Eerder won Luister de Speciale Juryprijs voor de Jeugddocumentaire op het prestigieuze, internationale documentairefestival IDFA. Bussinks kinderdocumentaires vielen eerder in de prijzen. Haar film Achter de toren won in 2013 een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival. De jeugddocumentaire Giovanni en het waterballet had een festivaltour van meer dan 150 festivals en werd bekroond op onder andere IDFA, Berlinale, New York Children's FF en Full Frame.

Naast de televisie-uitzending wordt de film opgenomen in lessen van De Kindertelefoon voor basis- en middelbare scholen. Daarnaast wordt Luister vertoond tijdens het ontmoetingsprogramma van De Kindertelefoon voor vluchtelingenkinderen. Ook zal de jeugddocumentaire deel uitmaken van het scholenprogramma van IDFA komend najaar.

Luister is geproduceerd door Een van de jongens in samenwerking met KRO-NCRV met steun van het NPO-fonds en het CoBO-Fonds.

Luister, zondag 29 april om 19.25 uur bij KRO-NCRV op Zapp.

 

 

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880