Zapp Echt Gebeurd: Tiffany

Tiffany droomt van een internationale carrière als springruiter, maar is bepaald geen doorsnee paardenmeisje. Ze is een ras-Rotterdamse, uit een echte volksbuurt. Sinds moeder een nieuwe vriend heeft, woont ze bij haar opa en haar tante. En er is soms best veel gedoe thuis. Maar als Tiffany rijdt, bestaat er niemand voor haar. Dan zit ze in zo’n focus, dat ze niks meer om zich heen ziet. Alleen nog afstanden.

Tiffany weet wat ze wil. Ze rijdt niet zomaar voor de lol; ze heeft echt een doel. Ze wil de top bereiken. Dan wordt ze geselecteerd voor het landelijke talententeam van de KNHS. Dat verandert haar leven ingrijpend. Ze belandt in de sjieke paardenwereld; de wereld van de Rotterdamsche manege, aan de andere kant van de stad. Voor mensen die heel veel geld hebben, zegt Tiffany. Hier wordt ze fysiek en mentaal getraind door toptrainers en zelfs door een sportpsycholoog.

 

Een stukje zelfbeheersing, dáár moet ze aan werken, volgens haar nieuwe begeleiders.  Het zijn niet mijn soort mensen, zegt ze zelf. Ze spreken bijna een andere taal. Maar Tiffany kan prima van zich afbijten. En ze houdt haar hoofd koel.  Ze schrikt niet terug voor een hindernis meer of minder. ‘Als je stopt na één tegenslag, kom je er niet. Ik kom er denk ik echt wel.’

Tiffany won in 2018 de SportFilm Award 2018 op het SportFilmFestival Rotterdam en de Mention d'Honeur op het FICTS International Sportfilmfestival van Milaan.

Tiffany is een film van Wendelien Voogd, geproduceerd door MirakelFilm in samenwerking met KRO-NCRV. 

Zapp Echt Gebeurd: Tiffany, zondag 13 januari om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880