Zapp Echt Gebeurd: Vechten tegen de wind

Amber is een 'meisje-meisje' van 12 jaar. Ze houdt ervan om voor de spiegel te staan: ze lakt haar nagels telkens in een andere kleur, ze maakt vlechten of vissengraten in haar haar of bindt het samen in een knot. Maar die mooie lange bruine lokken zijn niet haar eigen haar. Amber draagt een pruik. Ze werd vijf jaar geleden kaal, als gevolg van de ziekte Alopecia Areata - een auto-immuunziekte waardoor haar lichaam de eigen haarzakjes niet herkent. Een medicijn bestaat niet.

Amber woont in Terneuzen met haar vader, moeder en haar broertje. Terneuzen ligt in Zeeland en

als het waait, dan waait het daar echt! Als Amber met haar vriendinnen over de dijk fietst, houdt ze haar pruik altijd met één hand vast. Anders waait hij er af, wat af en toe toch gebeurt. Gelukkig kunnen zij en haar vriendinnen er erg om lachen. Ze zit op karate en mocht iemand haar uitlachen dan weet zij daar wel raad mee.

Omdat haar hoofd nog groeit, krijgt ze elk jaar een nieuwe pruik aangemeten. Een nieuwe pruik is voor Amber een buitenkans om haar uiterlijk te updaten. Ze oriënteert zich eindeloos op de laatste haarmode en probeert vele varianten uit. Van stijl blond haar tot zwarte krullen. Wie wil ze het komende jaar zijn?

Regie: Denise Janzee
Producent: Hollandse Helden 

Vechten tegen de wind is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Mediafonds.

Vechten tegen de wind, zondag 29 oktober, 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880