Koning Willem-Alexander ontvangt 2500 brieven van kinderen in Zapplive Extra op Vakantie!

Klaas van Kruistum, presentator van Zapplive Extra op Vakantie!, sprak zojuist op Koningsdag met Zijne Majesteit de Koning. Dit was naar aanleiding van de oproep die Ali B afgelopen week deed in het KRO-NCRV programma op NPO Zapp. Hierin vroeg hij kinderen brieven, tekeningen, gedichten, raps te sturen met een vraag of boodschap voor de koning. Er zijn inmiddels meer dan 2500 brieven gestuurd. Via een videoverbinding belde presentator Klaas van Kruistum met de koning en boden Pieter Verhoeve, voorzitter van de Oranjebond, en Fleur Heijmerikx, een van de briefschrijvers, de brieven symbolisch aan.  

Koningsdag ziet er dit jaar anders uit dan andere jaren. Dat geldt voor ons allemaal, maar zeker voor Zijne Majesteit de Koning. Waar hij normaal gesproken zijn verjaardag ergens in het land zou vieren, zit hij, nu net als wij, thuis. Daarom stelde Ali B maandag 20 april in Zapplive Extra aan de kijkers de vraag: “Wat zou jij aan de Koning willen vertellen?”. Ruim 2500 kinderen zetten vervolgens hun verhalen, vragen, wensen, angsten en dromen op papier.  

Ali B is blij hoe de actie is gelopen: "Ik ben superblij dat Zapplive zijn bereik heeft ingezet om samen dit initiatief tot een succes te maken. Samen sterk!" 

Klaas van Kruistum na het bijzondere gesprek met de koning: “Ontzettend tof om te zien hoe betrokken onze koning is met oud én jong. En voorlopig is er nog genoeg te lezen nu hij duizenden brieven in ontvangst heeft genomen!” 

In deze vakantievariant van Zapplive Extra nemen Klaas van Kruistum en de sidekick kinderen mee op reis naar de meest uiteenlopende bestemmingen. In de eerste uitzending zijn ze in Nederland en vieren Koningsdag. Zapplive Extra op Vakantie! loopt van maandag 27 april tot en met vrijdag 8 mei om 13.00 uur op NPO Zapp. 

Videobellen met Koning Willem-Alexander werd om 13.00 uur uitgezonden in het KRO-NCRV programma Zapplive Extra op Vakantie! op NPO Zapp.

Kijk hier het hele fragment met de koning terug.