NPO Zapp en KRO-NCRV organiseren De Nationale Schooltoets

Ter afsluiting van dit bijzondere schooljaar organiseren NPO Zapp en KRO-NCRV op zaterdag 20 juni ‘De Nationale Schooltoets’. Wie is er beter in taal, rekenen en wereldoriëntatie? Kinderen of hun ouders/verzorgers? De ultieme kans voor kinderen om hun vader, moeder, oom of tante uit te dagen! De presentatie van deze toets is in handen van Klaas van Kruistum.

School was nog nooit zo vreemd als dit voorjaar. Kinderen volgden online les, ouders en verzorgers werden leerkracht en reguliere overgangs- en eindtoetsen gingen niet door. Inmiddels zitten kinderen weer op school, maar hoe staat het met de opgedane kennis? Wie heeft er eigenlijk het meest opgestoken van het thuisonderwijs?

In De Nationale Schooltoets stelt Klaas van Kruistum vragen op het gebied van rekenen, taal en wereldoriëntatie. De vragen zijn samengesteld uit officiële schooltoetsvragen met medewerking van Cito BV en sluiten aan bij het lesniveau van kinderen uit groep 7 en 8.

Presentator Klaas van Kruistum kijkt uit naar De Nationale Schooltoets: “Thuisonderwijs geven was voor mij net als voor vele ouders en verzorgers best even wennen. Toch was het heel leuk om te zien wat er geleerd werd en dát er gewoon keihard geleerd werd. Hoe tof is het om in een competitie tussen jong en oud te kijken hoe het met die kennis gesteld is!”

Iedereen thuis kan online meedoen met de toets. Klaas stelt de vragen en legt contact met een aantal meespelende gezinnen om te polsen hoe kinderen en ouders het ervan af brengen.

De Nationale Schooltoets wordt geproduceerd door IDTV en is zaterdag 20 juni live te zien om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.