Zapplive in actie! haalt € 18.710,97 op voor UNICEF

Zapplive in actie! heeft € 18.710,97 opgehaald voor UNICEF. Dat is zaterdag 17 november bekendgemaakt in de uitzending van Zapplive. Gedurende vijf weken zette Zapplive zich in voor kinderen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Wereldwijd zijn dit 28 miljoen kinderen.

Presentator en ambassadeur van Unicef Klaas van Kruistum heeft dit jaar in Irak reportages gemaakt, die te zien waren in Zapplive. Hij is onder andere naar Mosul geweest om met eigen ogen te zien in wat voor omstandigheden de kinderen moeten opgroeien. Kinderen moeten gezond kunnen opgroeien en kunnen leren en spelen in een veilige omgeving, zodat ze een kans hebben op een goede toekomst. Maar als ze moeten vluchten, moeten ze alles achterlaten: hun huis, hun school, hun vrienden.

Kinderen door het hele land hebben meegedaan aan Zapplive in actie! door onder andere lege flessen in te zamelen, cupcakes te bakken en klusjes te doen. Hiermee hebben ze veel geld ingezameld. KRO-NCRV en Squla hebben ook nog een donatie gedaan.

Klaas van Kruistum is ontzettend dankbaar: ‘’Het is ongelofelijk inspirerend om te zien hoe energiek en open jong Nederland het voorbeeld geeft voor ons allemaal - als iemand in de problemen zit probeer je te helpen, net zoals je zelf geholpen zou willen worden. Ik vind dat hartverwarmend en ik ben onwijs trots!’’