Zapplive in actie! haalt € 22.270,20 op voor UNICEF

Zapplive in actie! heeft € 22.270,20 opgehaald voor UNICEF. Dat is 4 november bekendgemaakt in de uitzending van Zapplive. Gedurende zes weken zette Zapplive zich in voor UNICEF om kinderen die in Bangladesh wonen te helpen. In Bangladesh gaan namelijk 1,7 miljoen kinderen niet naar school. Zij moeten werken en hebben geen klasgenoten, maar collega’s. Ze werken vaak in het huishouden, de landbouw, in kledingfabrieken of als vuilnismannen.

Kinderen door het hele land hebben mee gedaan aan Zapplive in Actie! door onder andere lege flessen in te zamelen, cupcakes te bakken en klusjes te doen. Hiermee hebben ze veel geld ingezameld. Ook KRO-NCRV en SQULA hebben een donatie gedaan.

Ambassadeur van UNICEF en presentator Klaas van Kruistum is ontzettend blij met dit bedrag: ''Geweldig om te zien dat de kinderen in Nederland zich ingezet hebben voor de kinderen in Bangladesh. Dankzij al die acties van de kinderen in Nederland hebben we deze mooie opbrengst. En daar kunnen we heel veel kinderen in Bangladesh mee helpen. Enorm bedankt!''