Zapplive viert Koningsdag vanuit het Prinses Máxima Centrum

In het ziekenhuis liggen, maar tóch bij een live-uitzending zijn. Zapplive (KRO-NCRV) maakt het mogelijk op Koningsdag. Zapplive zendt dan niet vanuit de studio uit, maar live vanuit het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Deze aflevering is te zien op zaterdag 27 april bij KRO-NCRV om 8.45 uur op Zapp NPO 3.
 
Voor de meeste kinderen is het op Koningsdag de gewoonste zaak van de wereld om de deur uit gaan om bijvoorbeeld op de vrijmarkt hun spullen te verkopen. Dat geldt niet voor kinderen die in een ziekenhuis liggen.
 
Daarom gaat Zapplive op Koningsdag naar het Prinses Máxima Centrum om met de kinderen daar Koningsdag te vieren.
 
In deze unieke, feestelijke uitzending van Zapplive ontvangen Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand toffe gasten zoals Janouk en Sosha van het Klokhuis en dj Don Diablo, spelen ze de vertrouwde Zapplive spellen en treden bekende artiesten op.
 
Het Prinses Máxima Centrum
 
In het Prinses Máxima centrum is alle hoog complexe zorg en research van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals het initiatief voor één kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum, dat op 5 juni vorig jaar haar deuren heeft geopend.
 
Zapplive vanuit het Prinses Máxima Centrum, zaterdag 27 april bij KRO-NCRV om 8.45 uur op NPO 3
 
 
Over KRO-NCRV
Wij willen met onze programma’s de samenleving inspireren om meer naar elkaar om te kijken. Wij geloven in een liefdevolle samenleving waarin plek is voor iedereen. Een samenleving die draait om iets minder ‘mij’, en iets meer ‘wij’.