Presentatoren Wilfred Kemp en Annemiek Schrijver live vanuit museum Catharijneconvent tijdens de KRO

 Utrecht is zaterdag  het decor van de KRO-NCRV Inspiratiedag. Er is een meet en greet met KRO-NCRV presentatoren, optreden van de zandtovenaar, een rondwandeling door middeleeuws Utrecht en de Maria tentoonstelling is te bezoeken.

Zin in Weekend komt live vanuit museum Catharijneconvent en praat met bezoekers van de dag en met speciale gast Kirsten Notten, filosoof, Mariadeskundige en auteur van het boek Maria’s dochter.

De uitzending eindigt met de Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Over Abraham en Sara, die op hoge leeftijd een zoon krijgen: Isaak.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 25 juni:
Roderick Vonhögen, mediapriester, over zijn pelgrimage naar Santiago de Compostella

Albert Tielemans over de afsluiting van het aspergeseizoen in het Brabantse Schijndel. Het wordt gevierd met de Syrische statushouders uit het dorp.

Verder in Zin in Weekend:
Reportage over een bijzondere tuin in Houten: Het Cirkeltje Rond. Vrijwilligers planten, zaaien en houden de tuin bij. De bewoners van de geriatrische inrichting mogen van alles plukken en hebben een heerlijke plek om te vertoeven.

In de buurt van God. We spreken met mensen die naast of vlakbij een kerk, kapel of andere heilige plaats wonen. In Franeker staat de Zilverstraatkerk uit 1893. Deze is onlangs verkocht aan Ant Salverda en Gerard Hoogland. Zij gaan er een woonhuis van maken en een deel krijgt een maatschappelijke functie. Zo geven zij iets terug aan de gemeenschap en blijft een deel van de functie van de kerk bewaard.

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Over Abraham die van God de opdracht krijgt zijn zoon te offeren. Maar van welke God komt dit?

Zin in Weekend, zaterdag 24 en zondag 25 juni om 18.00 uur op NPO radio 5.