Prijsvraag Stille Nacht Heilige Nacht 2018

In Oostenrijk loopt iedereen zich warm voor de herdenking van het 200-jarig bestaan van het kerstlied bij uitstek: Stille Nacht Heilige Nacht.
Het lied is geschreven door hulppastoor Mohr en voor de melodie tekende componist Gruber. Bijna elke plaats waar dit tweetal hun voetstappen hebben gezet, noemt zich  inmiddels Stille-Nacht-locatie!

Het lied is oorspronkelijk bedoeld om te zingen - met gitaarbegeleiding - ná de nachtmis voor de kerststal en die traditie bewaart de stad Salzburg nog steeds. Daar klinkt Stille Nacht, Heilige Nacht echt voor het éérst op kerstavond.

In dit herdenkingsjaar schrijven KRO-NCRV Zin in Weekend en Museum Catharijneconvent een wedstrijd uit: Schrijf een nieuwe kersttekst op de melodie Stille Nacht, Heilige Nacht. Maximaal drie coupletten.
Wie weet zingt heel Nederland Kerst 2018 jouw nieuwe tekst!

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury:
Wilfred Kemp, presentator KRO-NCRV, voorzitter
Tanja Kootte, conservator Museum Catharijneconvent
Hanna Rijken, theoloog en musicus
Kalien Blonden, programmamaker KRO-NCRV
Stef Bos, tekstschrijver en zanger

De prijsuitreiking is op zondag 9 december in de live radio uitzending van Zin in Weekend (NPO Radio 5,18-19 uur) in Museum Catharijneconvent, Utrecht. De winnaar ontvangt een exclusieve trofee en de winnende tekst wordt dan ten gehore gebracht.

Stuur je tekst voor 31 oktober naar zininweekend@kro-ncrv.nl en vermeld ook je persoonsgegevens en geboortedatum.

Tip ter inspiratie:
Zoek een eigentijdse verbinding tussen creativiteit en spiritualiteit!