Zin in Weekend: gasten Monique van Haaf en Sylvia Fennis

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 9 januari:

Monique van Haaf, gedeputeerde van de provincie Overijssel , over het project Nieuwe Noabers, een marktplaats voor activiteiten voor vluchtelingen.

Sylvia Fennis, kunstenares over de herdenking 13 januari a.s. van de watersnoodramp 1916 in Waterland bij Amsterdam. Tijdens deze ramp werden de koeien in de hoger gelegen kerken gedreven!

De beschouwers van het nieuws: Janneke Nijboer, missionair predikant in de Protestantse gemeente Noordwijk en columnist en Anton de Wit, publicist en schrijver.

Verder in Zin in Weekend:
Een reportage over Herengracht 366, de Cromhouthuizen, die sinds kort twee musea herbergen: het bijbels museum en de 17e eeuwse inrichting van de familie Cromhout met voorwerpen uit het Amsterdam Museum.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis wordt 1 maart van dit jaar  tachtig jaar.

Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.
In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht.  De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. 
Acteur Gijs Scholten van Aschat en  actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Zaterdag psalm 3.


Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 10 januari:

Arjan Broers over 800 jaar Dominicanen en de lancering van het jubileumbier.

Verder in Zin in Weekend:
Een reportage over  de Cromhouthuizen aan de Herengracht 366 met daarin het vernieuwde Bijbels museum.

Een reportage over de Buren van God: Deze week gaat het over de buren van de Maria ten Hemelopneming in Houten.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis  wordt 1 maart  van dit jaar  tachtig jaar.

Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.
In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en  actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Zondag psalm 8.

Zin in Weekend, zaterdag 9 en zondag 10 januari, 18.00 - 19.00 uur, NPO radio 5.