Zin in weekend: zaterdag 1 en zondag 2 april

 

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 1 april:
Thea Goosen, zij organiseert volgende week in Ermelo een avond waarbij Nederlandse en Turkse vrouwen samen koken. Via het koken maak je zo kennis met elkaars culturele achtergrond.

Dennis Peters over de Avond van de Martelaren op 31 maart waarop alle christenen die in 2016 vanwege hun geloof zijn overleden worden herdacht.

Verder in Zin in Weekend
Tweeluik over een bijzondere kruisweg in de Domkerk in Utrecht. Deze is gemaakt door Daniel Schurink van atelier De Wijde Doelen. In dit atelier werken kunstenaars met een verstandelijke beperking. In deel 1 een bezoek aan het atelier en een gesprek met kunstenares Daniel Schurink en andere kunstenaars.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Monic Slingerland, journaliste en Janneke Stegeman, theoloog van het jaar.

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Een nieuw licht op het parabel van de verloren zoon.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 26 maart:
Dirk Luijmes, ongekroonde koning van het harmonium, hij start een crowdfundingsactie om vergeten klassieke harmoniummuziek op cd te zetten.

Christian van der Heijden, pauskenner, over zijn nieuwe boek Paus Franciscus, het vierde jaar. Verlangen naar eenheid.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik over een bijzondere kruisweg in de Domkerk in Utrecht. Deze is gemaakt door Daniel Schurink van atelier De Wijde Doelen, waar kunstenaars met een verstandelijke beperking werken. In deel 2 een bezoek aan de Domkerk waar ds. Netty de Jong-Dorland vertelt over de betekenis van de kruisweg en bezoekers vertellen waarom de kruisweg van Daniel Schurink hen aanspreekt.

In de buurt van God: De kapel van Keinse, in de buurt van Schagen. Daar staat een bijzonder Maria beeld.

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden nog een keer over de parabel van de verloren zoon. Hij zoemt nu in op de oudste zoon, die weigert feest te vieren als zijn verloren broer terug is gekomen.
Zin in Weekend, zaterdag 1 en zondag 2 april om 18.00 uur op NPO Radio 5