Zin in Weekend, zaterdag 1 en zondag 2 februari

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 1 februari:
Huub Hemels, coördinator van Wijkherberg de Heilige Geest in Amersfoort, over Gluren bij de buren op 9 februari aanstaande. In heel Nederland worden huiskamers omgetoverd tot podia voor lokaal talent.

Plebaan Vincent Blom, over het bronzen beeld van paus Johannes Paulus II aan Nederland. Dit beeld is geschonken aan de Sint Jan in Den Bosch en wordt 9 februari a.s. ingezegend. 35 jaar geleden bezocht deze paus Nederland en kreeg toen een tamelijk kille ontvangst.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over de veranderende rol van de bibliotheek Hilversum. Naast het uitlenen van boeken speelt de bibliotheek op sociaal maatschappelijk vlak een steeds grotere rol. Zo is elke week de taaltafel, waar mensen voor wie Nederlands de tweede taal is, elkaar kunnen ontmoeten.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en Wilma Hartogsveld, predikant over het rapport van de commissie Van Wijngaarden over eventuele verruiming van de euthanasiewet en over het corona virus

Miniatuur over Dominicaans leven door Richard Steenvoorde, dominicaan en studentenpastor.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag  2 februari:
Jan Dekkers van de katholieke parochie in Druten, over de evacuatie in 1995 toen de dijken van de Rijn, Maas en Waal dreigden te breken en 250.000 mensen verpilcht werden om te vertrekken uit de Gelderse rivierengebieden.

Loes Dreschler, bestuurder en onderhandelaar bij CNV-vakmensen, over meer aandacht voor rouw op het werk en een protocol dat CNV wil maken.

Anite Haverkamp, educator bij Museum Catharijneconvent Utrecht, over religieuze feesten en gebruiken in februari zoals Maria Lichtmis, de Heilige Blasius en Carnaval.

Verder in Zin in Weekend:
Deel 2 van de tweeluik reportage over de veranderende rol van de bibliotheek Hilversum. Naast het uitlenen van boeken speelt de bibliotheek op sociaal maatschappelijk vlak een steeds grotere rol. Zo is er 8 keer per jaar het succesvolle Bijbelcafé.

Bijbelse miniatuur over de zaligsprekingen en hoe je gelukkig wordt door ds. Netty de Jong-Dorland, voormalig predikant van de Domkerk in Utrecht.

Zin in Weekend, zaterdag 1 en zondag 2 februari van 18.00 tot 19.00 uur op NPO Radio 5.