Zin in Weekend, zaterdag 1 juni en zondag 2 juni 2019

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 1 juni:
*Bert Kranenbarg, presentator van Bert op 5, over de betekenis van de actie Alpe d’HuZes, die donderdag a.s. weer gehouden wordt. Mensen beklimmen lopend of fietsend de berg Alpe d’Huez en halen daarvoor sponsorgelden op. Dat geld gaat dan naar wetenschappelijk kankeronderzoek. In de uitzending van woensdag en donderdag  van Bert op 5 doet Bert verslag.
*Fred Omvlee, predikant en mede-auteur van  het boek Van Elvis-viering tot U2-dienst dat zondag in de poptempel Paradiso wordt gepresenteerd en waar ook een popkerkdienst gehouden wordt.


Verder in Zin in Weekend:
*De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en publiek theoloog Janneke Stegeman over de discussie rond het wel of niet dragen van een keppeltje en over de vraag of onze samenleving verweesd is n.a.v. wezenzondag.
*Tweeluik reportage over de moestuin van de protestantse gemeente in Zuidland. Deze wordt onderhouden door gemeenteleden en  alles wat er verbouwd wordt gaat naar de voedselbank. 
*Miniatuur over Dominicaans leven door dominicanes Holkje van der Veer.


Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 2 juni:
*ds Erna Leusink over het drieluik dat een aantal protestantse kerken in Twente gemaakt hebben voor de NCRV Pinksterviering vanuit de Broerekerk in Bolsward en uitgezonden wordt op zaterdag 8 juni (NPO 2, 17.10 uur)
*Jan Peter Schouten over zijn boek Aangenaam kennis te maken over de ontmoeting tussen Europeanen met het hindoeisme in India

Verder in Zin in Weekend:
* Het tweede deel  van tweeluik reportage over de moestuin van de protestantse gemeente in Zuidland. Deze wordt onderhouden door gemeenteleden en  alles wat er verbouwd wordt gaat naar de voedselbank. 
*In de buurt van God: De remonstrantse kerk in Alkmaar. In de 17e eeuw gebouwd als schuilkerk en nu nog steeds in gebruik als kerk. Op de vloer van deze kerk ligt zand.
*Miniatuur van Huub Oosterhuis&Elte Rauch. Deze maand verschijnt het  dagboek Een weg van dagen met teksten van Huub Oosterhuis samengesteld door Elte Rauch. Zin in Weekend geeft elke week alvast een voorproefje. Deze keer over engelen.