Zin in Weekend: zaterdag 1 september en zondag 2 september

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 1 september :
Michael Magielse, dominicaan. Hij liep met een groep broeders Dominicanen van Nijmegen naar Rotterdam.

Dr. Jurjen Zeilstra. Komende woensdag promoveert deze Hilversumse predikant Jurjen Zeilstra op zijn biografie van Willem Visser ’t Hooft. Visser ‘t Hooft leefde van 1900-1985 en was de grondlegger en de eerste secretaris van de Wereldraad van Kerken, een organisatie van 320 kerken wereldwijd, die dit jaar 70 jaar bestaat.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Eric van den Berg, communicatieadviseur en Jan Offringa, predikant en hoofdredacteur van liberaalchristendom.nl. over o.a. de oproep van oud-nuntius Viganò aan het adres van paus Franciscus om af te treden inverband met toedekken van misbruik door ex-kardinaal McCarrick.

Tweeluik reportage over Stichting Vaarwens. Deze Stichting vaart gratis dagtochten met mensen die ernstig ziek zijn.

Miniatuur over Dominicaans leven door Arjan Broers, theoloog, journalist en leken-dominicaan.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 2 september:
Henk Huisman, voorzitter van de Stichting Klooster Sibculo, over het initiatief om het verdwenen klooster Sibculo weer zichtbaar te maken.

Klaas van der Kamp, tot voor kort algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland, over zijn afscheid en afscheidsrede over beeldcultuur en over zijn toekomstige werk als classis predikant van Overijssel en Flevoland.

Verder in Zin in Weekend:
Deel twee van de tweeluik reportage over Stichting Vaarwens. Deze Stichting vaart gratis dagtochten met mensen die ernstig ziek zijn.

In de buurt van God: Het bijzondere St. Elisabeth poortje in Haarlem brengt  Kick Bras, theoloog en kenner van de mystiek, in de buurt van God en de naaste.

Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Hoe kijk je? Wat zie je?
Zin in weekend, zaterdag 1 en zondag 2 september om 18.00 uur op NPO Radio 5.