Zin in weekend zaterdag 10 en zondag 11 juni

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zaterdag 10 juni:
Ton Huitink, priester in Utrecht, over de toekomst van de rooms-katholieke kerkgebouwen in Nederland.

De beschouwers van het nieuws: Deze week Tom Mikkers, theoloog en Lidy Langendijk, pastoraal werkster in Culemborg en omstreken.

Verder in Zin in Weekend:
Een reportage over de KRO kerken en kapellentocht die op zaterdag in het Gooi gehouden wordt..

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis. Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen.
In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en actrice Jacqueline Blom lezen het voor. Zaterdag: Psalm 134, over de betrokkenheid van God bij zijn schepping.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 11 juni:
Gast: Els van Driel, journaliste over haar initiatief van de website: www.asielzoekmachine.nl Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws over de vluchtelingencrisis en het asielbeleid. Iedereen heeft er een mening over, maar hoe en of het werkt is door de enorme hoeveelheid procedures, organisaties, regels en uitzonderingen allang niet meer te bevatten.De Asielzoekmachine onderzoekt ons asielbeleid. Hoe werkt het? En hoe zouden we eigenlijk willen dat het werkt? Vanaf april 2016 zijn er naast  de website, een webdocumentaire, tentoonstellingen en bijeenkomsten in het land georganiseerd.  

Verder in Zin in Weekend:
Reportage over de Night of Light, die elke derde zaterdagavond van de maand in de Utrechtse Domkerk wordt georganiseerd. De hele kerk is verlicht met kaarsen en mensen worden op straat uitgenodigd om een kaarsje in de kerk op te steken.

Buren van God: verslaggever Mieke Lamers gaat naar de ondergrondse Katrijn kapel in Haarlem.

Karel dicht bij de psalmen: Karel Eykman, theoloog, dichter en schrijver o.a. voor Sesamstraat en Klokhuis is 1 maart van dit jaar tachtig jaar geworden. Eén van zijn meest recente boeken is Een knipoog van u zou al helpen met daarin mooie en speelse gedichten bij de 150 psalmen. In Zin in Weekend is er op zaterdag en zondag een gedicht van Karel Eykman te horen én het fragment van de psalm dat hem inspireerde tot het gedicht. De psalm komt uit de vertaling Bijbel in Gewone Taal. Acteur Gijs Scholten van Aschat en  actrice Jacqueline Blom lezen het voor.Zondag: Psalm 139, over God die mens ten diepste kent.

Zin in Weekend, zaterdag en zondag 10 en 11 juni 2016 op NPO Radio 5 om 18.00 uur.