Zin in Weekend!: zaterdag 10 en zondag 11 november

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 10 november:
Ramon Roks, winnaar van de Religieuzenprijs 2018.

Ruud Fokker, directeur van de Katholieke reisorganisatie VNB, over de Nederlandse Dagen in Israël. Zo’n 450 pelgrims - rooms-katholiek én protestant - vieren samen het geloof.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: journalist Monic Slingerland en twitter theoloog Alain Verheij o.a. over de commerciali-sering van Sint Maarten. Vloek of zegen?

Tweeluik reportage over de opera Hildegard, over de middeleeuwse componiste en mystica Hildegard van Bingen. De vrouwengroep Wishfull Singers zingen erin mee.

Miniatuur over Dominicaans leven door Stefan Mangnus, dominicaan.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 11 november:
De winnaar van de Smaakmaker van het Jaar. Tijdens de Landelijke Diaconale Dag van de PKN zaterdag 10 november wordt het bekend gemaakt.

Els Kloek, historica, over haar boek 1001 vrouwen in de 20ste eeuw. Een boek met korte levensbeschrijvingen van belangrijke en interessante vrouwen ook op het gebied van kerk en theologie.

Verder in Zin in Weekend:
In de buurt van God: De Oude Kerk in Amsterdam. Dit is de oudste kerk en het oudste gebouw van Amsterdam en wordt  als museum en kerk gebruikt. Onlangs zijn er zeven extra ruimtes voor het publiek opengesteld.

Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Wijze woorden van Jezus over de liefde.
Zin in Weekend, zaterdag 10 en zondag 11 november op NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur.