Zin in Weekend, zaterdag 11 april  en zondag 12 april

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 11 april:
Kest Jelsma, predikant in Ommen, over een boodschap op stenen vóór de kerk nu de kerken met Pasen dicht zijn.

Margot van Veen, geestelijk verzorger in het Sint-Jansdal in Hardewijk, over haar werk voor (corona)patienten en het personeel van het ziekenhuis.

Verder in Zin in Weekend:
Reportage over gekke levensbeschouwelijke plekken in Nederland. Reisjournalist Jeroen van der Spek schreef twee boeken over gekke plekken in Nederland en onlangs verscheen zijn boek gekke plekken in Belgie.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en Alain Verheij, theoloog, over 1 ½ meter afstand tot elkaar als het nieuwe normaal in de omgang met elkaar en over Pasen anno 2020.

Miniatuur over Dominicaans leven door Suzanne Louwerse, lekendominicaan en werkzaam bij het Leger des Heils

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 12 april:
Sander de Kramer, journalist en presentator. Hij is meermaals onderscheiden voor zijn inzet voor daklozen en voor de kinderen in de diamantmijnen in Sierra Leone. En dinsdag ontvangt hij de Four Freedoms Award. Vanwege de coronacrisis helaas zonder officiële uitreiking.

Anite Haverkamp, educator bij museum Catharijneconvent, in de rubriek Weet wat je viert, over gebruiken met Pasen en de Paastijd.

Verder in Zin in Weekend:
Reportage over gekke levensbeschouwelijke plekken in Nederland. Vaak hebben kunstenaars hier de hand in gehad. Reisjournalist Jeroen van der Spek schreef twee boeken over gekke plekken in Nederland en onlangs verscheen zijn boek gekke plekken in Belgie.

Bijbelse miniatuur van ds. Netty de Jong-Dorland, emeritus predikant van de Domkerk over Pasen.a

Zin in Weekend, zaterdag 11 en zondag 12 april om 18.00 uur op NPO Radio 5.