Zin in Weekend: zaterdag 11 en zondag 12 mei

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 11 mei:
Erik Pezij, één van de vijf genomineerden van de Ab Harrewijnprijs 2019. De prijs is vernoemd naar predikant en GroenLinks-kamerlid Ab Harrewijn, die in 2002 plotseling overleed. Erik Pezij is de initiatiefnemer van Voor ieder kind een Sint in Vriezenveen.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Anton de Wit, hoofdredacteur van Katholiek Nieuwsblad en Janneke Stegeman, theologe en schrijver o.a. over het Songfestival in Israël en de snelle afname van biodiversiteit.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over Geheimen van de zolder - rondleidingen op niveau. Onlangs zijn er rondleidingen gestart hoog boven in de Domkerk en kom je op de middeleeuwse zolders en sta je op ooghoogte met de gothische luchtbogen. De opbrengst gaat naar de restauratie van de kerk.

De zesde aflevering van een serie over 100 jaar radio en de rijke geschiedenis van KRO en NCRV radio. Deze keer gaat het over het 40-jarig bestaan  van de Katholieke Vroedvrouwenschool in Heerlen.

Miniatuur over Dominicaans leven door Holkje van der Veer, dominicanes.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 12 mei:
Marc Wopereis van de Ark-gemeenschap in Gouda, waar mensen met  een verstandelijke en niet-verstandelijke beperking als een familie met elkaar wonen en werken. Afgelopen week overleed Jean Vanier, de initiator van deze wereldwijde gemeenschappen.

Joel Batenburg, journalist en auteur van het boek In de bijstand, een boek met indringende levensverhalen van mensen in de bijstand.

Anite Haverkamp, educator bij Museum Catharijneconvent Utrecht, over religieuze feesten en gebruiken in de Meimaand - Mariamaand en IJsheiligen en Hemelvaart.

Verder in Zin in Weekend:
Het tweede deel van tweeluik reportage over Geheimen van de zolder - rondleidingen op niveau. Onlangs zijn er rondleidingen gestart hoog boven in de Domkerk en kom je op de middeleeuwse zolders en sta je op ooghoogte met de gothische luchtbogen. De opbrengst gaat naar de restauratie van de kerk.
  
Miniatuur van Huub Oosterhuis & Elte Rauch. Deze maand verschijnt het dagboek Een weg van dagen met teksten van Huub Oosterhuis samengesteld door Elte Rauch. Zin in Weekend geeft elke week alvast een voorproefje. Deze keer over bijbels geluk.
Zin in Weekend, zaterdag 11 mei en zondag 12 mei op NPORadio 5 van 18.00-19.00 uur.