Zin in Weekend: zaterdag 11 en zondag 12 november

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 11 november:
Perry Hendriks van FC Utrecht over hun eigen invulling van Sint Maarten op 11 november.

Veerle Rooze, over het beste diaconale initiatief van dit jaar, dat zaterdag 11 november bekend wordt gemaakt tijdens  de Landelijke Diaconale Dag in de Jaarbeurs in Utrecht.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: theoloog Janneke Stegeman en communicatiedeskundige Eric van de Berg.

Deel een van de tweeluik reportage over kerkorgelbouwers/restaurateurs. Volgens een ruwe schatting zijn er vandaag de dag nog zo’n 150 van in Nederland. Eén ervan is restaurateur Henk Heideveld in Beilen. Maar het ambacht staat wel onder druk: veel kerken moeten sluiten en veel kerken hebben ook niet meer het geld om een dure orgelrestauratie uit te voeren.

Miniatuur over Dominicaans leven door dominicaan Leo de Jong.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 12 november:
Ds. Aarnoud van der Deijl over een proviandkastje aan twee protestantse  kerken in Hoofddorp. Mensen kunnen daar eten indoen en eten uithalen.

Ramon Mangold, fotograaf over zijn fotoboek Katholiek Brabant en de tentoonstelling over zijn werk in het Museum voor Religieuze Kunst in Uden.                                                                                                                    VVerder in Zin in Weekend:
Deel twee over kerkorgelbouwers/restaurateurs. Volgens een ruwe schatting zijn er vandaag de dag nog zo’n 150 van in Nederland, Eén ervan is restaurateur Henk Heideveld in Beilen. Maar het ambacht staat wel onder druk: veel kerken moeten sluiten en veel kerken hebben ook niet meer het geld om een dure orgelrestauratie uit te voeren.

Rubriek In de buurt van God: De St. Jansbasiliek in Oosterhout. De buiten- en binnenkant van de kerk dragen nog steeds de sporen van een gewelddadige strijd tijdens de 80-jarige oorlog.

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Over het gouden kalf dat het volk Israël in de woestijn maakt.
Zin in Weekend, zaterdag 11 en zondag 12 november om 18.00 uur op NPO Radio 5.