Zin in Weekend, zaterdag 12 en zondag 13 oktober

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 12 oktober:
Bianca Smit, bedenker van de Dementheek in Steenwijk. Dat is een soort bibliotheek met allerlei handige spullen voor mensen die te maken hebben met dementie.

Anton Goos, kapelaan in Volendam, over zijn grote liefde voor bakken. Hij maakt daarover vlogs en filmpjes op you-tube.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over Girl Movement  in Ede: Een ‘Meidenclub’ waar jonge vluchtelingen samen met vrijwilligers uit Ede leren hoe de samenleving in Nederland in elkaar zit. Er worden wekelijks activiteiten ondernomen om samen dingen te doen, zoals zwemmen, dansles, koken en weerbaarheidstrainingen.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: ds. Wilma Hartogsveld en ds. Jan Offringa, hoofdredacteur van de website Liberaal Christendom, over het rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau over het in dienst nemen van arbeidsgehandicapten en over sportschoen ‘model Jezus’.

Miniatuur over Dominicaans leven door Erik Borgman, lekendominicaan.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 13 oktober
Klaske Feikema over de restauratie van de bijzondere plafondschildering in de Sint Maartenskerk in het Friese Boazum. De kerk krijgt hiervoor adviezen van Caterina Manisco, specialist in oude schildertechnieken en restauratiewerk in het Vaticaan.

Benedictijn Thomas Quartier, over zijn nieuwe boek Liefdesgeboden; Gevoel in het klooster van je leven.

Anite Haverkamp, educator bij Museum Catharijneconvent Utrecht, over religieuze feesten en gebruiken in deze maand oktober en begin november, zoals Hervormingsdag, Halloween en Allerzielen en Allerheiligen.

Verder in Zin in Weekend:
Het tweede deel van tweeluik reportage over Girl Movement in Ede: Een ‘Meidenclub’ waar jonge vluchtelingen samen met vrijwilligers uit Ede leren hoe de samenleving in Nederland in elkaar zit. Er worden wekelijks activiteiten ondernomen om samen dingen te doen, zoals zwemmen, dansles, koken en weerbaarheidstrainingen.

Miniatuur van prof.dr. Frits de Lange, hoogleraar Ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit over de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer. Dit jaar is het Bonhoeffer-jaar begonnen, 9 april 2020 is het namelijk 75 jaar geleden dat hij opgehangen werd vanwege zijn aandeel in het verzet tegen Hitler. Deze keer over Bonhoeffers visie op het christelijke geloof dat niet berustend is maar verlangend naar voren wijst.

Zin in Weekend, zaterdag 12 en zondag 13 oktober op NPO Radio 5 van 18.00-19.00 uur.