Zin in Weekend, zaterdag 12 en zondag 13 september 

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 12 september
Ben Snijders van de Historische Sociëteit over het Boerenkerkhof waar via een app - ontwikkeld door studenten van de Technische Universiteit - allerlei verhalen tot leven komen.

Bastiaan Anink over de twee 17e eeuwse schilderijen uit het Rijksmuseum in de Lambertuskerk in Etten-Leur. Ze waren in bruikleen gegeven, maar zijn nu weer weggehaald omdat ze begonnen te schimmelen.

Verder in Zin in Weekend:
Reportage over oud-marinier Albert Schenkel, woonachtig op Curacao, die twee keer per week 24 gezonde maaltijden voor mensen in het dorp Willibrordus, die door de coronacrisis geen geld of mogelijkheden hebben om te koken.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: ds. Jan Offringa, hoofdredacteur van de website Liberaal Christendom en Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad over gevolgen van de coronacrisis op langere termijn, blijven we solidair, hoe houden we een stip op de horizon; verder over het belang van rituelen en gebruiken rond Prinsjesdag 15 september a.s..

Miniatuur over Dominicaans leven door prof.dr. Erik Borgman, lekendominicaan.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 13 september
Wouter Prins, conservator van Museum Krona, over het project Maria van het nieuwe normaal dinsdag 15 september.

Jannetje Koelwijn, auteur van het boek Fresia’s voor mevrouw Brak, de laatste jaren van mijn ouders.

Verder in Zin in Weekend:
Reportage: deel 2 over oud-marinier Albert Schenkel, woonachtig op Curacao, die twee keer per week 24 gezonde maaltijden voor mensen in het dorp Willibrordus, die door de coronacrisis geen geld of mogelijkheden hebben om te koken. Donateurs helpen Albert om het vol te houden, want gezond eten is duur op Curacao.

In de buurt van God: In de Grote of Sint Jacobskerk in Den Haag wordt dinsdag a.s. de troonrede gehouden. De Ridderzaal is nl. in verband met de coronamaatregelen te klein.

Bijbelse miniatuur van ds. Netty de Jong-Dorland, emeritus predikant van de Domkerk, over hoe vaak je moet vergeven: zeven maal zeven of zeven maal zeventig keer?

Zin in Weekend, zaterdag 12 en zondag 13 september bij KRO-NCRV op NPO Radio 5 van 18.00-19.00 uur.