Zin in Weekend: zaterdag 13 april en zondag 14 april

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 13 april:
Henk Bijen van de Vuurtoren in Bergen op Zoom. Dit is een laagdrempelige ontmoetingsplek oorspronkelijk voor de mensen van het massa ontslag van de sigarettenfabriek Philip Morris, nu voor ouderen in de wijk. Dit project is genomineerd voor de Ab Harrewijnprijs 2019. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of een groep die zich inzet voor personen of projecten aan de rafelrand van de samenleving.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Anton ten Klooster, priester van het aartsbisdom Utrecht en werkzaam aan de Faculteit Katholieke Theologie en randkerkelijk theoloog en schrijver Alain Verheij o.a. over Palmpasen en de Stille Week.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over de Passiespelen Hertme 2019. Deze vinden plaats in het openluchttheater in het buurtschap Hertme, één keer in de vijf jaar. Er doen honderden vrijwilligers aan mee.

De vijfde aflevering van een serie over 100 jaar radio en de rijke geschiedenis van KRO en NCRV radio. Deze keer gaat het over de begrafenis van paus Pius XII.

Miniatuur over Dominicaans leven door Arjan Broers.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 14 april:
Marijn van der Waard, ze runt samen met haar man de bakkerij Van der Sterre. Dit familiebedrijf bakt gratis koekjes, in het kader van The Passion, die Witte Donderdag in Dordrecht gehouden wordt. Op de koekjes staat de tekst: Je bent niet alleen, het thema van de The Passion.

Dr. Ineke Alblas, theoloog, over haar boek Spaanse rituelen, dat gaat over de viering van de Semana Santa, de Goede Week in het Zuid-Spaanse plaatsje Arcos de la Frontera.

Anite Haverkamp, educator bij Museum Catharijneconvent Utrecht, over religieuze feesten en gebruiken in de komende Paastijd.

Verder in Zin in Weekend:
Deel 2 van tweeluik reportage over de Passiespelen Hertme. Deze vinden plaats in het openluchttheater in Hertme, één keer in de vijf jaar. Er doen honderden vrijwilligers aan mee.

Miniatuur van Huub Oosterhuis & Elte Rauch. In mei verschijnt het  dagboek Een weg van dagen met teksten van Huub Oosterhuis samengesteld door Elte Rauch. Zin in Weekend geeft elke week alvast een voorproefje. Deze keer: De betekenis van de laatste maaltijd die Jezus met zijn vrienden hield en dat later eucharistie/avondmaal is geworden.
Zin in Weekend, zaterdag 13 en zondag 14 april, om 18.00 op NPO Radio 5.