Zin in Weekend, zaterdag 13 mei en zondag 14 mei

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 13 mei:
Desiree Krikhaar, conservator van de tentoonstelling over Maria - de Moeder der Moeders - over de Moederdagactie van museum het Catharijneconvent. Iedereen die Maria als naam of doopnaam heeft krijgt op zondag 14 mei gratis toegang tot het museum.

Gerard van ’t Zandt, over het Benefietconcert in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam op zondag 14 mei. De medewerking wordt verleend door het Centraal Kamerkoor die bijzondere muziek zingen, zoals Innocent Summer Clouds, gecomponeerd n.a.v. de ramp MH17. De opbrengst van het concert gaat naar het Stoelenproject, een project voor dak-en thuislozen.

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik over de tentoonstelling 125 jaar Christelijk Gereformeerde Kerken in de Theologische Universiteit in Apeldoorn. Dit kerkgenootschap heeft 180 gemeenten en rond de 70.000 leden. De tentoonstelling laat met name voorwerpen zien over het godsdienstige leven van de gewone gelovigen, zoals doopjurken en een ‘collectezeef’.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en Janneke Stegeman, theoloog van het jaar.
 
Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Over het bijbelse lied der liederen: Hooglied.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 14 mei:
Claire Felicie, fotograaf en kunstenaar, over militaire motorbedevaart naar Lourdes. Zij vertrekken vanuit het Museum voor Religieuze kunst in Uden, daar opent een tentoonstelling over deze bijzondere bedevaart.

Erik Borgman, over zijn reis naar Noord-Irak. Zijn parochie heeft de hele vastenactie geld ingezameld voor de christenen daar en aan een aantal mensen is gevraagd om het zelf te brengen.

Verder in Zin in Weekend:                                
Tweeluik over de tentoonstelling 125 jaar Christelijk Gereformeerde Kerken in de Theologische Universiteit in Apeldoorn. Dit kerkgenootschap heeft 180 gemeenten en rond de 70.000 leden. De tentoonstelling laat met name voorwerpen zien over het godsdienstige leven van de gewone gelovigen.  

Kijk mijn kerk: Jan van de Dool, lid van de  gereformeerd vrijgemaakte Koepelkerk in Arnhem.

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Hooglied deel 2, want over de liefde raak je niet uitgepraat!

Zin in Weekend, zaterdag 13 en zondag 14 mei om 18.00 uur op NPO Radio 5.