Zin in Weekend, zaterdag 14 en zondag 15 oktober

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 14 oktober:
Frank van Mosselveld ,directeur  van de voetbalclub RKC Waalwijk, over het initiatief één-tweetje om supporters en ouderen met elkaar in contact te brengen.

Bright Richards, theatermaker en winnaar van de Gieskes-Strijbis podiumprijs. Aan de prijs is een bedrag van €60.000 euro verbonden.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Yvonne Zonderop, journaliste en Janneke Nijboer, predikant, over het regeerakkoord en de (bijna) verslavende afhankelijkheid van social media.

Deel 1 van de tweeluik reportage over een bijzonder woonproject: In de Amsterdamse Riekershaven wonen statushouders uit Syrie en Eritrea en studenten en werkenden tussen de 18 en 28 jaar samen in het Startblok Riekerhaven. De bewoners moeten “een beetje op elkaar passen”.

Miniatuur over Dominicaans leven door Erik Borgman.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 15 oktober:
Jouke Jongsma van de Stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen (SBKG) over het nieuws dat monumentale kerken meer geld krijgen om kerken te behouden.

Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad over zijn nieuwe boek Uitgedut, hoe het christendom wakker wordt geschud in het tijdperk Franciscus.

Verder in Zin in Weekend:
Deel  twee van de tweeluik reportage over een bijzonder woonproject: In de Amsterdamse Riekershaven wonen statushouders uit Syrie en Eritrea en studenten en werkenden tussen de 18 en 28 jaar samen in het Startblok Riekerhaven. De bewoners moeten “een beetje op elkaar passen”.
 
In de rubriek Wie maakt het verschil : Marlene van Steensel over het Ervaringshuis voor dak- en thuisloze jongeren, die zo in alle rust aan een nieuwe toekomst werken.

Bijbelse miniatuur van ds. Carel ter Linden: Over Mozes, die in een biezen mandje te vondeling wordt gelegd.
Zin in Weekend, zaterdag 14 en zondag 15 oktober om 18.00 uur op NPO Radio 5.