Zin in Weekend: zaterdag 15 en zondag 16 februari

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 15 februari:
Joyce Vetter, zij is medebedenker van de inzamelingsactie jassen voor daklozen in Breda. Afgelopen weken heeft zij honderden weesjassen ingezameld, die in café’s zijn blijven hangen… 

Frans Koevoets, schrijver van de Verklaring van Verbondenheid. Deze verklaring wordt zondag in een feestelijke bijeenkomst door christelijke, joodse en islamitische gemeenschappen in Dieren onderschreven.     

Verder in Zin in Weekend:
Tweeluik reportage over het open Kunstatelier in het diaconaal centrum de Pauluskerk in Rotterdam. Professionele mensen geven teken- en schilderles aan bezoekers van de Pauluskerk en hun werk wordt ook in de kerk tentoongesteld. En soms in een kunstgalerie in Rotterdam.

De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Onafhankelijk theoloog Alain Verheij en Maria van Mierlo, geestelijk begeleider over het pauselijke document voor de Amazone, en over de inzet van Virtual Reality in de rouwverwerking.

Miniatuur over Dominicaans leven door Richard Steenvoorde, dominicaan en studentenpastor.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 16 februari:

Samuel Lee, theoloog des vaderlands. Wat leert hij als migrant van onze samenleving en wat kan Nederland van hem leren?

ICT-student Niek van Weeghel is mede-ontwikkelaar van de Wonderfoon. Oude telefoontoestellen die omgebouwd worden tot een mini-jukebox voor dementerende ouderen. Een ongekend succes.

Verder in Zin in Weekend:
Deel 2 van de tweeluik reportage over het open Kunstatelier in het diaconaal centrum de Pauluskerk in Rotterdam. Professionele mensen geven teken- en schilderles aan bezoekers van de Pauluskerk en hun werk wordt ook in de kerk tentoongesteld. Volgens ds. Dick Couvée, predikant van de Pauluskerk is kunst het ‘zusje van de godsdienst’.

In de buurt van God: Kapel van Genooij in Venlo.

Bijbelse miniatuur over de kracht van woorden, ten goede en ten kwade door ds. Netty de Jong-Dorland, voormalig predikant van de Domkerk in Utrecht.

Zin in Weekend, zaterdag 15 en zondag 16 februari van 18.00 tot 19.00 uur op NPO Radio 5.