Zin in weekend: zaterdag 15 en zondag 16 oktober

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 15 oktober:
Jan Romme van de Stichting Gouden Dagen. Deze Stichting biedt Gouden Koffie aan, gratis koffie in verpleeghuizen en in de buurt om zo ouderen met elkaar in contact te brengen en uit hun isolement te halen.

Piet Halma, bestuurslid van oecumenische filmorganisatie Interfilm over de film Fuocoammare, over de vluchtelingen op het eiland Lampadusa.Tijdens het internationaal filmfestival in Berlijn kreeg deze film een Gouden Beer en de eerste prijs van de jury van Interfilm. De film draait op dit moment in de filmtheaters in Nederland.

Verder in Zin in Weekend:
De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: ds. Janneke Nijboer, predikant in Noordwijk en Anton de Wit, publicist.

Een tweeluik over Joods leven in Den Haag met Jan Stoutenbeek, één van de auteurs van het boek Gids van joods erfgoed in Nederland. Voor de oorlog had Den Haag na Amsterdam de grootste joodse gemeenschap. Van de 17.000 overleefden slechts 2000 de oorlog. Jarenlang was er weinig interesse voor joods erfgoed in Den Haag. Dat is de laatste jaren veranderd, er is sprake van toenemende belangstelling en zorg voor joods erfgoed in Den Haag.

Vrouwen in de Bijbel: Actrice Ariane Schlüter leest het verhaal van de naamloze vrouw, die op overspel is betrapt en door de Farizeeén bij Jezus wordt gebracht. Hoe gaat hij reageren…

Presentator Tom Dirks ontvangt op 16 oktober
Ds. Kick Bras over de spiritualiteit van Bob Dylan. Dylan ontving deze week de Nobelprijs voor literatuur.

Theoloog Rikko Voorberg over zijn nieuwe boek De dominee leert vloeken.

Verder in Zin in Weekend:
Een tweeluik over Joods leven in Den Haag met Jan Stoutenbeek, één van de auteurs van het boek Gids van joods erfgoed in Nederland. Voor de oorlog had Den Haag na Amsterdam de grootste joodse gemeenschap. Van de 17.000 overleefden slechts 2000 de oorlog. Jarenlang was er weinig interesse voor joods erfgoed in Den Haag. Dat is de laatste jaren veranderd en er is sprake van toenemende belangstelling en zorg voor joods erfgoed in Den Haag

In de buurt van God: De Winanduskapel in het Limburgse Catsop. De kapel is genoemd naar een spannende legende en staat midden op straat. 

Vrouwen in de bijbel: Actrice Carine Crutzen leest het verhaal van de naamloze vrouw van de Egyptische Potifar, die de joodse slaaf Jozef wil verleiden…

Zin in Weekend, zaterdag 15 en zondag 16 oktober, om 18.00 uur op NPO Radio 5.